Om Silje

Silje Hrafa er født og oppvokst i Oslo. Hun fikk sin første gitar av dirigenten i skolekorpset. Korpset så lite til Silje etter dette. Hun skrev viser med norske tekster i ungdomsårene og spilte trommer og gitar i ulike jenteband. Fra Hrafa var 18 år fungerte hun som vokalist og låtskriver i folk-popbandet TINN.  Da TINN ble oppløst startet Silje gruppa Zagara som spilte musikk i jazzpopland – her var hun låtskriver og vokalist. Samtidig var hun initiativtaker og frontfigur i Boye trio (visejazz) der hun komponerte musikk til Karin Boyes tekster.

I 2003 bestemte Silje Hrafa seg for å gå solo med egne låter. Hun kom, som resultat av dette, ut med albumet Vanilla Kiss i 2004. Albumet fikk firere på terningen og særlig ros for gode tekster.

Det gikk fire år før neste album ble sluppet på det Oslobaserte selskapet Plate. ”Two weeks, two months, two years” var tittelen på albumet og på singeellåta som ble spilt mye på radio høsten 2008. I etterkant av plateslipp turnerte Silje rundt i landet sammen med blant andre Torstein Lofthus og Kjetil Stensnes som også deltok på innspillingen. Hrafa var også på en miniturné i USA og på Island i denne perioden.

I 2010 ble Silje Hrafa spurt om å være hovedartist for Frelsesarmeens juleplate. Juleplata kom i butikk i slutten av november 2010 og fikk femmere og seksere i terningkast fra landets største aviser. Albumet solgte mer enn 30 000 eksemplarer og Silje Hrafa mottok sin første platina under Frelsesarmeens julekonsert i konserthuset i desember samme år.

Neste album er under innspilling i Stable Studio med Leif Johansen som produsent. Albumet har fått navnet Paper bag poetry og forventes sluppet våren 2013.

Silje er gift med Marit og de fikk sammen sønnen Simon i juli 2012.